WWW.WELLNESS.TOPLINK.BE

MUDRA'S

MUDRA'S

Een mudra is een gebaar, een mystieke houding van de handen. Mudra's hebben een helende werking op lichaam en geest en laten je weer bewust worden van jezelf.

Inleiding - Allergie - Astma - Bronchitis - Hoofdpijn - Immuunsysteem - Rugklachten - Slapeloosheid - Spijsvertering - Stress - Uitputting

Mudra - inleiding

Een mudra is een gebaar, een mystieke houding van de handen. Mudra's hebben een helende werking op lichaam en geest en laten je weer bewust worden van jezelf. Ontdek de werking van mudra's en merk dat lichamelijke- en psychische klachten verminderen en de geest tot rust komt.

In de oude oosterse geneeswijze Jin Shin Jyutsu worden ook acht mudra’s gegeven voor het dagelijks onderhoud van lichaam en geest en het loslaten van stress.

Volgens de yogaleer stroomt er energie uit de vingertoppen die van de ene naar de andere vinger geleid kan worden, door de vingers tegen elkaar aan te houden. Doe een mudra voor tenminste een aantal minuten. Het is gewoonlijk effectiever om ze wat langer te doen, bijvoorbeeld zo'n 15 minuten

Mudra’s zijn vrijwel in alle situaties toe te passen. Met de Mudra’s kunnen we onszelf in evenwicht brengen en zo onze gezondheid in eigen handen nemen.

U zult in het begin merken dat de beweeglijkheid van uw vingers nog wat te wensen overlaat, maar vingerbeweeglijkheid is vlug te leren.

Vingerbalans is geschikt voor: - kinderen met leerproblemen - oude mensen die niet veel beweging hebben - zieken, die daarmee weer sneller op de been zijn - allen die hun gezondheid in stand willen houden

Vingerbalans is bruikbaar: - als we in een auto meertijden - als we televisie kijken - als we leren of lezen - als we aan een moeilijke taak beginnen - als we op iemand wachten - als we stress hebben

Er zijn veertien grote energiestromen, die meridianen worden genoemd. De begin- en eindpunten van de meridianen bevinden zich voornamelijk in het hoofd, de vingers en de tenen. De meridianen van de dikke darm, de schildklier en de dunne darm beginnen in de vingers. De meridianen van de longen, de bloedsomloop en het hart eindigen daar.

Mudra’s zijn altijd ter ondersteuning te gebruiken en kunnen een geneeskundige behandeling niet vervangen.

Als we een mudra of een combinaties van mudra’s voor ons probleem hebben bedacht, is het raadzaam haar een week lang vol te houden. Het is niet aan te bevelen elke dag een andere mudra toe te passen. Zelfs als we vrij van pijn zijn, passen we de mudra nog vier dagen toe, opdat de bereikte balans zich werkelijk kan stabiliseren.

Nu gaan we naar de praktijk. Bij elke mudra vindt u een nauwkeurige beschrijving.

Allergie

7 minuten, 4 x dagelijks, minimaal 15 minuten tussentijd.

mudra allergie

Astma

4 minuten, 3 x dagelijks, minimaal 3 minuten tussentijd.

mudra astma

Bronchitis

9 minuten, 5 x dagelijks, minimaal 25 minuten tussentijd.

mudra bronchitis

Hoofdpijn

7 minuten, 2 x dagelijks, minimaal 7 minuten tussentijd.

mudra hoofdpijn

Immuunsysteem

3 minuten, 6 x dagelijks, minimaal 2 minuten tussentijd.

mudra immuunsysteem

Rugklachten

4 minuten, 4 x dagelijks, minimaal 5 minuten tussentijd.

mudra rugklachten

Slapeloosheid

7 minuten, 3 x dagelijks, minimaal 25 minuten tussentijd.

mudra slapeloosheid

Spijsvertering

5 minuten, 5 x dagelijks, minimaal 5 minuten tussentijd.

mudra spijsvertering

Stress

2 minuten, 3 x dagelijks, minimaal 10 minuten tussentijd.

mudra stress

Uitputting

3 minuten, 6 x dagelijks, minimaal 2 minuten tussentijd.

mudra uitputting

© Digitown Webdesign  -  info@digitown.be