WWW.WELLNESS.TOPLINK.BE

VOETMASSAGE

ZELFBEHANDELING VIA HANDREFLEXOLOGIE

Door het behandelen van specifieke punten in de handen, de reflexzones, bevordert handreflexologie de genezing in het corresponderende lichaamsdeel. Dat gebuert door stimulering van de energiestroom en door opheffing van energieblokkades.

Waarom handreflexologie - voordelen - de zonetheorie - de technieken - basisbehandeling

Waarom handreflexologie

Bij reflexologie denkt men vooral aan voetreflexologie, maar soms heeft handreflexologie meer voordelen:

Voordelen van handreflexologie

De zonetheorie

hand reflexologie

William Fitzgerald ontwikkelde de zonetheorie nadat hij had ontdekt dat hij bepaalde symptomen kon verlichten door het uitoefenen van druk op specifieke punten op de handen De zonetheorie is gebaseerd op het idee dat het lichaam is verdeeld in tien lengtezones, die zich uitstrekken van het hooÍd tot in de vingers en tenen. Aan beide helften van het lichaam bevinden zich vijf zones. die door de vingers en tenen lopen. Elke zone omvat verschillende delen van het lichaam, terwijl het hoofd aan elke kant vijf zones heeft, Van de hand ligt de duim in zone 1, de wijsvinger in zone 2, de middelvinger in zone 3, de ringvinger in zone 4 en de pink in zone 5.

Er bestaat een energieverbinding door de zones heen tussen alle organen, spieren, bloedsomloop, zenuwcellen en verschillende weeÍselsoorten. Verstoring in een deel van het lichaam zal een effect hebben op het functloneren van elk orgaan oÍ elke structuur binnen diezelfde zone. Toediening van druk op handen en voeten zal de energiestroom door de corresponderende zone van het lichaam stimuleren. Dat komt doordat handen en voeten de uiteinden van de zones vorrnen, waar de reflexpunten gevoeliger zijn.

reflexzones handen

 

De technieken voor handreflexologie

Je begint met de behandeling van de reflexen van de rechter hand om zo de natuurlijke loop van de darmen te volgen. Je bewerkt ieder reflexgebied twee keer, eerst in de ene richting, dan in de andere richting. Er zijn drie basistechnieken: kruipen, roteren en ruggengraatfrictie.

technieken reflexologie Deze techniek lijkt op de kruipbeweging van een rups. Houd uw vinger gebogen en druk zachtjes met de muis van het voorste kootje zonder de nagel in het vlees te duwen. Hef steeds uw duim op en kruip voorwaarts.

 

 

 

 

techniek reflexologie Als de nier-, bijnier-, oog- en oorreflexpunten een extra stimulans nodig hebben, dan gebruikt u de rotatietechniek. Leg de muis van uw voorste duimkootje op het juiste reflexpunt en roteer met kleine, stevige beweging naar binnen, in de richting van de wervelkolom.

 


techniek reflexologie Er is een speciale wrijftechniek op de wervelkolom te stimuleren. Plaats de palm van uw hand aan de binnenzijde van de te behandelen hand en wrijf stevig naar voeren en naar achteren.

 

 

 

Basisbehandeling handreflexologie

Reflexologie is een fantastische manier om 's ochtends meteen uw bloedsomloop en uw energiestromen op gang te brengen. De volgende snelle handbehandelingen zijn gemakkelijk op uzelf uit te voeren en zullen uw zenuwstelsel stimuleren.

handreflexologie voordelen

Opwarmen wervelkolom (01)
Wrijf de buitenrand van uw duim met de palm van de andere hand.

 

 

 

hand reflexologie

Handkneden (02)
Kneed de handpalm met de vuist van de andere hand.

 

 

 

techniek reflexologie

Middenrif (03)
Kruip met uw duim langs de middenriflijn.

 

 

 

technieken handreflexologie

Longreflex (04'05)
Bewerk de longreflex (04) vanal de middenriflijn naar de basis van de vingers, dan dezelfde reflex in tegengestelde richting op de handrug (05).

 

 

techniek reflexology

 

 

 

© Digitown Webdesign  -  info@digitown.be