WWW.WELLNESS.TOPLINK.BE

EFT EN WELLNESS

LET'S TALK ABOUT BODYTALK ACCESS

BodyTalk is een nieuwkomer in de wereld van de energie psychologie. Wereldwijd wordt BodyTalk in meer dan 40 landen onderwezen. U vindt interessante BodyTalk videoclips op onze videopagina.

Wat is BodyTalk - Hoe werkt BodyTalk - Voor wie BodyTalk - BodyTalk Access - BodyTalk en Reiki -

WAT IS BODYTALK

De australische chiropractor en acupuncturist, dr John Veltheim, ontwikkelde in 1995 het BodyTalk System. BodyTalk is een combinatie van wijsheid en technieken van Hatha Yoga, Oosterse en Westerse geneeskunde, filosofie en toegepaste kinesiologie. Met BodyTalk gaan we er van uit dat ieder mens een innerlijke wijsheid heeft om zichzelf te genezen. Onze innerlijke wijsheid weet precies wat we op dit moment nodig hebben. We hebben helaas afgeleerd om naar ons lichaam te luisteren. In het BodyTalk Systeem worden klachten gezien als een uitingsvorm van verstoorde communicatie of onbalans in lichaam en/of geest.

De belangrijkste inforamtie over BodyTalk vindt u op www.bodytalksystem.com

HOE WERKT BODYTALK

De BodyTalk therapeut communiceert via spierspanningstesten (kinesiologie) met de innerlijke wijsheid van de cliŽnt. De klant ligt met kleding aan op de rug op een massagetafel en hoeft verder niets te doen. De BodyTalk therapeut pakt losjes de pols vast van de cliŽnt. Een BodyTalk start met toestemming vragen aan de innerlijke wijsheid van de klant.

bodytalk protocol chart Een BodyTalk therapeut werkt niet met problemen die door de klant worden aangegeven, maar met een uitgebreid BodyTalk Protocol die prioriteiten naar boven brengt.

Het protocol bevat enorm veel verschillende gebieden: er is veel aandacht voor alle organen en lichaamsdelen, maar ook voor energiebanen (meridianen en Wei Qi), chakra's, omgevingsfactoren, herinneringen, ziekten, vaccinaties, virussen en bacterien, lymfe en spier/zenuwstelsel etc.

Terwijl er met de handen verbinding wordt gemaakt met de gebieden die aandacht nodig hebben, klopt de therapeut zachtjes op het hoofd om de hersenen te activeren. Vervolgens klopt de therapeut zachtjes op het borstbeen om het energiecentrum van het hart te stimuleren. Dit kloppen bij BodyTalk wordt tapping out genoemd.

Door steeds nieuwe prioriteiten te ontdekken en te verbinden, wordt er dankzij BodyTalk een betere balans in lichaam en geest bereikt. De innerlijke wijsheid van de klant bepaalt de duur van een sessie. Vaak merken mensen enige tijd na een sessie de veranderingen op.

BODYTALK ACCESS

BodyTalk kan iedereen op weg helpen bij het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

BodyTalk heeft zijn nut bewezen bij lichamelijke problemen (pijn, allergie, migraine, eczeem, spijsverteringsklachten, ...), psychische problemen (angsten, trauma, dyslexcie, ADHD, autisme, slaapstoornissen, ...) en persoonlijke groei (relatie, werk, omgeving, studie, sportn ...).

BodyTalk kan uitstekend gecombineerd worden met andere vormen van behandeling en therapie zoals reiki, Jin Shin Jyutsu, emotional freedom techniques, ... Daar Body Talk niet belastend is, is het geschikt om te gebruiken bij kinderen en kwetsbare mensen. Ook mensen met een beperking hebben baat bij BodyTalk. Er is immers geen verbale communicatie met de klant nodig om BodyTalk te kunnen ontvangen.

BodyTalk brengt onze energiesystemen in balans. Het lichaam kan weer optimaal functioneren. Het immuunsysteem verbetert, ziektes worden voorkomen, genezingsprocessen worden versneld.

BODYTALK ACCESS

BodyTalk Access is ontstaan uit de vraag naar een manier om BodyTalk in een eenvoudigere versie te gebruiken. Body Talk Access wordt in een training van 1 dag aangeleerd. In het BodyTalk Access programma worden 5 basistechnieken uit het BodyTalk protocol geleerd. Deze energetsiche technieken kan men in 10 minutenop zichzelf of anderen toepassen. Waar een BodyTalk sessie gericht is op de noden van de klant, biedt BodtyTalk Access energetische technieken aan waaruit het lichaam selecteert wat het op dat moment kan gebruiken.

Cortices

Cortices is gebaseerd op het verbeteren van de communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft, waardoor de algehele gezondheid verbetert. Specifieke verbeteringen zijn: verbetering van het denk- en concentratievermogen, stress vermindering, behaaglijk gevoel en verbetering van fysiologische lichaamsfuncties.

Switching

Eťn van de bijwerkingen van te veel stress is omwisselen. Niet alles kan meer opgenomen worden. Dit kan onoplettendheid veroorzaken, verwarring geven, niet in staat zijn beslissingen te nemen. Maar ook een slechte coŲrdinatie en stemmingswisselingen zijn normale verschijnselen. Simpele dingen worden verwisseld zoals links/rechts en ja/nee. Switching techniek kan de normale hersenfuncties herstellen.

Hydratation

Het lichaam bestaat voor 70-80% uit water. Alle fysiologische processen zijn afhankelijk van een goede vochtbalans. Zelfs als iemand voldoende water drinkt kan de vochtbalans niet goed zijn. Het lichaam moet het water ook kunnen verwerken. Vaak is het transport van het water naar de cellen verminderd, waardoor de cellen het vocht niet kunnen opnemen. Hydratation techniek stimuleert het lichaam om het water in de cellen op te nemen, wat een enorme verbetering is voor alle lichaamsprocessen.

Body Chemistry

De Body Chemistry techniek stimuleert het immuunsysteem infecties aan te pakken. Vaak worden virussen, bacteriŽn en parasieten niet effectief bestreden vanwege de onbalans in het lichaam. Deze techniek herstelt de balans en stimuleert het immuunsysteem, waardoor het lichaam de virussen, bacteriŽn en parasieten kan bestrijden zonder medicatie. Tevens wordt het immuunsysteem geactiveerd om allergieŽn, intoleranties en opgehoopte gifstoffen te bestrijden.

Reciprocals

Het lichaam dient te bestaan uit stevigheid en souplesse. Alleen hierdoor kunnen we een gezond en actief leven leiden. De coŲrdinatie van de spieren, de balans in het spierweefsel en een onbeperkte energiestroom door het lichaam zijn zeer belangrijk voor een gezonde werking op alle niveaus van lichaam, ziel en geest. De Reciprocals techniek omvat het herstellen van de flexibiliteit in de structuren van het lichaam en kan een beduidend positief effect hebben op vele vormen van letsels, artritis, circulatieproblemen, coŲrdinatiepatronen, problemen met de ruggengraat, en chronische pijn.

Fast Aid Techniques

Het BodyTalk Access bevat een doeltreffend snelle hulp techniek die erg eenvoudig en veilig is. Eenvoudige blessures worden direct opgelost. Bij ernstige ongevallen kan het veilig gebruikt worden tot de Eerste Hulp arriveert.

BODYTALK EN REIKI

Reiki is, zowel voor als na de behandeling, voortreffelijke te combineren met BodyTalk. Voor de behandeling kan Reiki de blokkades opheffen zodat de energie beter stroomt, waardoor de BodyTalk behandeling beter zal werken. Als de Body Talk behandeling heeft plaats gevonden kan Reiki het herstellen van de balans ondersteunen.

 

 

 

© Digitown Webdesign  -  info@digitown.be