WWW.WELLNESS.TOPLINK.BE

ACUPRESSUUR

ACUPRESSUUR

Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur, waarmee de energieŽn van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van drukpunten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities.

Wat is Acupressuur - De Technieken - Allergie en Accupressuur - Gratis Ebook Accupressuur

Wat is Accupressuur

Acupressuur is een oude Chinese techniek gebaseerd op de principes van acupunctuur. Het gaat om het gebruik van de vingerdruk (zonder naalden) op acupunten langs het lichaam.

Het doel van acupressuur is door het stimuleren van het lichaam de eigen recuperatieve krachten aan te wakkeren. De stimulering van energie verwijdert blokkades door de verwijdering van de giftige stoffen.


Acupressuur Technieken: stimuleren en reduceren

Er zijn twee manieren waarop acupressuurpunten gemanipuleerd worden: het stimuleren van punten door erop te drukken en door reduceren

accupressure Je stimuleert een drukpunt door er op te drukken. De energie verhoogt in het gebied dat door dat drukpunt beÔnvloed wordt. Om een volledig effect te krijgen is het nodig om tenminste een halve minuut te drukken en bij voorkeur langer. Een tot twee minuten zou genoeg moeten zijn.

acupressure Draai, om een punt te reduceren, met een vinger eroverheen tegen de richting van de klok in, ook voor een tot twee minuten. Het reduceren vermindert de spanning en bevordert op die manier ook een energieverhoging.


Behandel een drukpunt als je het gevoel hebt dat je dat nodig hebt, maar overdrijf niet. Besteed aandacht aan wat voor effect punten op je hebben.

Doe een punt aan beide zijden van het lichaam.


Allergie en Acupressuur

De volgende drukpunten helpen de symptomen en gevolgen van vele allergische reacties te verlichten. Voor een korte kuur behandel je punten DiDa 4 and Lv 3.

he gu He Gu - Ontmoeting in het Dal (Dida 4)

Aandacht: Dit acupunt is verboden voor zwangere vrouwen.
Ligging: In het vlies tussen je duim en wijsvinger op de buitenkant van je hand.


tai chong Tai Chong - Grote Toevloed (Lv 3)

Ligging: Op je voetrug in het kuiltje tussen je eerste en tweede middenvoetsbeentje
wai guan Wai Guan - Buitentste Poort (3VW 5)

Ligging: Aan de buitenkant van de onderarm, tussen de botten, ongeveer twee duimbreedtes boven de polsplooi.qu chi Qu Chi - Gekromde Vijver (DiDa 11)

Ligging: Op het buitenste einde van de elleboogplooi.
tian zhu Tian Zhu - Hemelse Pilaar (Bl 10)

Ligging: Ruim een cm onder de schedelbasis op de spierkabel, ongeveer een cm uit het midden van de nek.shu fu Shu Fu - Bekoorlijk Herenhuis (Ni 27)

Ligging: In de holte onder het sleutelbeen, tegen het borstbeen aan.
qi hai Qi Hai - Zee van Energie (CV 6)

Ligging: Twee vingerbreedtes recht onder de navel.

zu san li Zu San Li - Drie Mijlen Punt (Mg 36)

Ligging: Drie duimbreedte onder de knieschijf, aan de buitenkant van het scheenbeen.

© Digitown Webdesign  -  info@digitown.be